Festivaalit Tampere

Festivaalit Tampere

Tampereella järjestetään lukuisia festareita ympäri vuoden. Festivaalit Tampere pitävät sisällään niin stand up -komediaa kuin musiikkiakin. Helmikuussa kaupungissa vietettiin Tampereen elokuvajuhlien pop up -tapahtumaa. Tässä tapahtumassa esiteltiin lyhytelokuvia niin suomalaisilta kuin ulkomaisilta tekijöiltä. Keväällä tulossa on muun muassa Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaalit ja Tampere Beatles Happening, jossa eri artistit ja yhtyeet esittävät legendaarisen yhtyeen, The Beatlesin kappaleita. Kun puheenaiheena ovat festivaalit Tampere, ei tietenkään saa unohtaa Tammerfestiä tai South Parkia. Molemmat näistä festareista keräävät hurjasti yleisöä. Myös artistikattaus on laaja käsittäen monta eri musiikin tyylilajia. Näihin merkittäviin tapahtumiin saapuu yleisöä jopa ulkomaita myöten, joten kyseessä on kaksi suuren luokan tilaisuutta.

Festivaalit Tampere – musiikkia ja naurua

Trendikkään paikkakunnan festaritarjonta pitää sisällään muutakin kuin vain pelkkää musiikkia. Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -tapahtuma valtaa kaupungin kevättalvella tuoden paljon naurua arjen keskelle. Yhden esityksen aikana katsojat pääsevät näkemään jopa viidestä kymmeneen koomikkoa. Esityksen kokoonpano vaihtelee hieman päivän ja paikan mukaan. Esitysten joukosta voi valita sen, jossa juuri omat suosikkikoomikot esiintyvät. Stand Up festivaalit Tampere keräävät paljon uutta yleisöä, joka ei ole ennen nähnyt stand up -komediaa. Tämän vuoksi koomikot haluavat esittää heille parasta materiaaliaan. Luvassa on uusia ohjelmanumeroita, jotka innostavat varmasti myös vanhoja stand upin ystäviä saapumaan paikalle.

Kesään kuuluvat tietenkin sellaiset tapahtumat kuin Tammerfest ja South Park festivaalit Tampere. Ensin mainitulla tapahtumalla on pitkät perinteet, sillä sitä on järjestetty jo vuodesta 1995 lähtien. Tämän tapahtuman päälavan sijainti oli Koskipuistossa aina vuoteen 1999 saakka. Nykyään festari pidetään kuitenkin Ratinanniemessä. Vuonna 2017 kesän kohokohdan esiintyjiin kuuluvat muun muassa Sanni, Eppu Normaali, JGV ja Haloo Helsinki. Lavalle tulee nousemaan myös legendaarinen Dingo. Toinen suosittu kaupungissa järjestettävä festari on siis South Park. Se on Radio Rockin ja Soundin kanssa yhteistyössä järjestettävä raskaampaan musiikkiin keskittynyt happeninki. Tätä ei kuitenkaan järjestetä joka kesä, joten vuonna 2017 on sen vuoro jäädä väliin.

Muutakin tekemistä tarjolla

Festivaalit Tampere ja Pirkanmaa -akselilla houkuttavat niin paikallisia kuin turisteja lähtemään liikkeelle sankoin joukoin. Pirkanmaan seutu tarjoaa kuitenkin paljon muutakin tekemistä. Varsinkin kesäisin Mansen torilla ja puistoissa järjestetään runsaasti ilmaiskonsertteja, jotka sopivat hyvin kaikenikäisille. Ei siis ihmekään, että koko Pirkanmaa on loistava matkakohde lapsiperheille. Suomen suurimpiin lukeutuvassa kaupungissa on paljon lapsia kiinnostavia kohteita, kuten Tampereen kylpylä ja huvipuisto Särkänniemi. Kesäiset päivät kuluvat leppoisasti myös puistoissa aikaa viettäen tai torilla jäätelöstä nauttien. Paikkakunnalle kannattaa matkustaa myös talvisin. Kaupunki tarjoaa paljon hyviä mahdollisuuksia harrastaa monenlaista talviurheilua. Alueelle on sijoittunut useita suurempia hiihtokeskuksia, joissa voidaan lasketella.

Festivaalit Tampere villitsevät yleisöä

Koko Pirkanmaan alue tunnetaan vesistöistään. Esimerkiksi Tampere on useiden järvien ympäröimä, mikä tekeekin koko alueesta erittäin kauniin ja rauhallisen. Siellä voidaan harrastaa niin kalastusta kuin muitakin vesiaktiviteetteja. Totta kai kesäkaupungista löytyy myös useita hienohiekkaisia uimarantoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia aurinkoisista päivistä. Siellä voidaan osallistua opastetulle kierrokselle, jossa kuullaan kaupungin historiasta ja nähdään tärkeimpiä paikkoja. Yksi mielenkiintoinen tutustumiskohde on Pispalan kaupunginosa. Sillä on hyvin pitkä historia ja pitkät perinteet käsityöläisten kaupunginosana. Festivaalit Tampere tarjoaa useita syitä vierailuun, mutta kannattaa muistaa, että lähiseuduilta löytyy vielä paljon muutakin.

Koe Pirkanmaan seutu kokonaisuudessaan

Seudulla riittää paljon koettavaa niin lapsiperheille kuin aikuisillekin. Kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Tammerfest ja South Park festivaalit Tampere pitävät huolta siitä, että musiikin ystävät pääsevät nauttimaan omien suosikkibändiensä keikoista upean kesäkaupungin parhailla paikoilla. Festivaalit Tampere ei kuitenkaan ole ainoa asia, mitä tällä kaupungilla on tarjottavanaan. Pirkanmaalla voidaan nauttia luonnon läheisyydestä. Kävelyreissu metsässä tai päivä hiekkarannalla rentouttavat taatusti jokaisen. Jos matkaan lähdetään lasten kanssa, niin silloin kannattaa harkita kylpyläreissua tai suunnata Särkänniemeen. Molemmissa vierähtää taatusti koko päivä. Tampereen kylpylässä voi myös yöpyä, jolloin uimaankin pääsee monta kertaa päivässä. Retken ohjelma riippuu siis hyvin pitkälle siitä, ketä on mukana matkassa.