Kivaa tekemistä Tampereella kesällä kaikille

Kivaa tekemistä Tampereella kesällä kaikille

Kotimaanmatkailijan ei ole vaikea keksiä tekemistä Tampereella kesällä. Lomailija voi suunnata vaikka Särkänniemeen huvittelemaan tai Tammelan torille syömään mustaamakkaraa ja mansikoita. Pyynikin näkötornilta aukeavat kauniit näkymät yli kesäisen Pirkanmaan, ja sieltä löytyvät myös kaupungin parhaat munkit. Vaikka ei olekaan vaikea löytää tekemistä Tampereella kesällä, ovat Pirkanmaan muutkin kunnat vierailemisen arvoisia. Esimerkiksi Kangasalla Mobilian automuseossa pääsee ihmettelemään vanhoja menopelejä. Luontorakas matkailija taas löytää ihailtavaa Ylöjärven ja Ikaalisten alueilla sijaitsevasta Seitsemisen kansallispuistosta. Perheen pienimmät viihtyvät Ikaalisten kylpylän yhteydessä sijaitsevassa Ti-Ti Nallen talossa. Noin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta sijaitsevan Mänttä-Vilppulan Serlachius-museot puolestaan tarjoavat taide-elämyksiä kaikenikäisille kesävieraille. Tampereen seutu onkin tapahtumarikas paikka, josta ei kesäisin tekemistä puutu.

Tekemistä Tampereella kesällä tarjoavat monipuoliset tapahtumat

Tampereen seudun tapahtumatarjonta kuuluu maan parhaimmistoon. Tekemistä Tampereella kesällä löytyy, kun erilaiset tapahtumat täyttävät kaupungin torit ja katukuvan. Vanha tuttu Tammerfest järjestetään tänä vuonna heinäkuun loppupuolella ja esiintyjinä nähdään jälleen kerran Suomen eturivin artisteja. Esiintyjiin kuuluvat esimerkiksi SANNI, Mikael Gabriel ja tietysti Popeda. Kovaa meininkiä on siis luvassa tänäkin kesänä. Elokuun lopussa puolestaan Ratina täyttyy jälleen hip hop -kansasta, kun Blockfest järjestetään jo kymmenettä kertaa. Esiintyjistä tulonsa ovat varmistaneet jo ainakin Profeetat ja yhdysvaltalainen Migos. Tampereen ympäristökunnissakin kajahtaa kesällä. Esimerkiksi Hämeenkyrössä järjestetään tänäkin kesänä Hämyvestarit, joilla esiintyvät Eppu Normaalin lisäksi ainakin Laura Voutilainen ja Lord Est. Musiikin ystävän kannattaakin siis tarkkailla myös naapurikuntien festaritarjontaa.

Jos musiikki ja festarit eivät nappaa tai olet liikkeellä lasten kanssa, ei hätää. Tekemistä Tampereella kesällä löytyy myös muista tapahtumista. Pirkanmaa tarjoaa tapahtumia kaikenlaiseen makuun. Esimerkiksi Mäntässä järjestetään tänäkin kesänä Mäntän kuvataideviikot, joka on Suomen merkittävin kesäinen nykytaiteen katsaus. Mäntän taidekaupunki on muutenkin tutustumisen arvoinen ja esimerkiksi Serlachius-museoiden vaihtuvat näyttelyt viihdyttävät vaativaakin taiteen ystävää, mutta tarjoavat tekemistä myös lapsille. Lisäksi Mäntän Myllyrannassa sijaitseva kauppa- ja ravintolakortteli tarjoaa ihmeteltävää kaikille vauvasta vaariin. Kangasala-talo puolestaan tarjoaa kesällä konsolipeleistä kiinnostuneille L2P-tapahtuman, joka järjestetään 10.-11.6. Kangasalla. Tapahtumassa on luvassa muun muassa turnauksia ja mahdollisuuksia kokeilla uusimpia pelejä erillisissä pelipisteissä. Kangasalle suuntaavan kannattaa piipahtaa myös Mobilian rallimuseossa.

Pirkanmaa tarjoaa tekemistä kaikille

Tekemistä Tampereella kesällä löytyy muualtakin kuin tapahtumista. Tampereen seutu ja Pirkanmaa ovat kuuluisia kauniista luonnostaan ja leppoisasta tunnelmastaan. Huveja löytyy kaikenikäisille. Suosikkikohde Särkänniemi esimerkiksi viihdyttää kaikkia pikkulapsista vähän kypsempäänkin ikään ehtineisiin. Huvipuistolaitteiden lisäksi Särkänniemestä löytyy esimerkiksi Suomen suurin näkötorni Näsinneula ja Koiramäen kotieläinpuisto. Myös talvella avattu Superpark pelastaa lapsiperheen sateisena kesäpäivänä. Luonnosta kiinnostunut voi suunnata ihailemaan Pyynikinharjun kauniita maisemia. Metsäretken ohessa kannattaa piipahtaa Pyynikin näkötornilla syömässä munkkeja ja ihailemassa maisemia. Pyynikiltä aukeavat näkymät sekä Pyhäjärvelle että Näsijärvelle. Näkeepä sieltä kirkkaalla säällä aina naapurikuntiin asti. Lasten kanssa kannattaa suunnata myös Tampereen keskustassa sijaitsevaan Pikku kakkosen puistoon. Monipuolinen leikkipuisto sijaitsee aivan Tammerkosken varrella, ja sinne kokoontuu kesäpäivisin paljon ihmisiä Pokemon-jahtiin.

Tekemistä Tampereella kesällä etsivä voi suunnata myös naapurikuntiin. Luontoretkelle voi lähteä esimerkiksi Seitsemisten kansallispuistoon, joka sijaitsee Ikaalisten ja Ylöjärven alueilla. Kansallispuistossa ja Seitsemisten luontokeskuksessa voi tutustua Pirkanmaan metsäluontoon joko yksin tai lasten kanssa. Merkittyjä polkuja löytyy kaikille. Lasten kanssa voi kiertää vaikka muutaman kilometrin mittaisen runopolun. Kokenut retkeilijä taas suuntaa 30 kilometrin Seitakierrokselle. Lasten kanssa kannattaa matkustaa myös Ikaalisiin. Ikaalisten kylpylässä kylpemisen lisäksi lapset pääsevät tervehtimään Ti-ti Nallea kylpylän alueella sijaitsevassa nalleperheen talossa. Jos kylpeminen altaassa ei kesähelteillä houkuttele, voi uimaan pulahtaa myös Kyrösjärveen, joka on aivan kylpylän vieressä.

Kesällä kannattaa suunnata Tampereen seudulle

Tekemistä Tampereella kesällä ei ole vaikeaa löytää. Sen vuoksi kannattaakin matkustaa kesälomalla Pirkanmaalle. Sekä lapsille että aikuisille löytyy varmasti mieluisa tapahtuma tai lomakohde. Tampereen seudulta löytyy festareita musiikin ystäville, taidetta kulttuuria kaipaaville ja huvipuistoja lapsille. Paljon enempää ei kesälomalta voi toivoa. Aina ei tarvitse edes suunnata tapahtumiin tai teemapuistoihin. Tekemistä Tampereella kesällä löytyy myös ihan tavallisista asioista. Uimarantoja löytyy satoja ympäri Pirkanmaata. Vesaniemen Uimaranta Kangasalla, Rosendahlin ranta Tampereen Pyynikillä ja Pakan ranta Pälkäneellä ovat kaikki oivallisia paikkoja rennon kesäpäivän viettämiseen. Kesäpäivä kuluu hauskasti myös Pispalan vanhoja puutaloja ihastellen tai sorsapuistossa jäätelöä syöden. Tampereen keskeinen sijainti takaa myös sen, että Pirkanmaalle on helppo tulla. Tulit sitten junalla, lentäen tai vaikka asuntoautolla, voit olla varma, että kesäinen Tampere toivottaa sinut tervetulleeksi.