Pirkanmaan tapahtumat houkuttelevat kaikenikäisiä

Pirkanmaan tapahtumat houkuttelevat kaikenikäisiä

Pirkanmaalla järjestetään tänäkin vuonna tapahtumia moneen makuun. Jokaiselle vauvasta vaariin löytyy varmasti mieluinen tapahtuma. Pirkanmaan tapahtumat tarjoavat tänä vuonna sekä musikaalisia elämyksiä että hauskanpitoa. Myös lapsille löytyy Tampereen seudulta paljon mukavaa tekemistä. Eniten tapahtumia järjestetään kesällä. Tammerfest, Blockfest, Hämyvestarit ja Tapsan tahdit saavat ainakin musiikin ystävät liikkeelle. Mäntän kuvataide viikot ja Kangasalla kesäkuun alussa järjestettävä L2P-pelitapahtuma viihdyttävät puolestaan kaikenikäisiä. Lapsille ja lapsenmielisille Pirkanmaan tapahtumat tarjoavat esimerkiksi kesäteatteriesityksiä. Perheen pienimmätkin nauttivat komediateatterin Hui kauhistus! -näytelmästä, jota kuvaillaan koko perheen kummituskomediaksi. Lasten kanssa tätä Mauri Kunnaksen kirjaan perustuvaa näytelmää kannattaa tulla katsomaan kauempaakin. Samalla reissulla voi sitten piipahtaa vaikka Särkänniemen Koiramäessä Mauri Kunnaksen muita hahmoja tervehtimässä.

Pirkanmaan tapahtumat aikuisille

Jos matkustat Pirkanmaalle yksin tai aikuisessa seurassa, tapahtumatarjontaa todellakin riittää. Festaritunnelmasta pääsee nauttimaan jo legendaarisen maineen saavuttaneilla Tammerfesteillä, jotka järjestetään Tampereella heinäkuun loppupuolella. Esiintyjinä on Suomen eturivin artisteja, esimerkiksi SANNI ja Mikael Gabriel sekä tietysti Popeda. Mitä olisikaan Tampereen suurin kaupunkifestivaali ilman Pate Mustajärveä? Hip Hop -musiikista innostuneet saapuvat elokuussa Ratinaan. Blockfest nimittäin juhlii tulevana kesänä kymmenettä juhlavuottaan, joten luvassa on varmasti kovat bileet. Lavalla nähdään ainakin Elastisen ja Cheekin muodostama Profeetat. Pirkanmaan tapahtumat tarjoavat musiikkia myös Tampereen ympäristökunnissa. Heinäkuussa katseet kannattaa kääntää Hämeenkyröön. Vain puolen tunnin matkan päässä Tampereelta kajahtavat jälleen Hämyvestarit, joilla esiintyvät ainakin Eppu Normaali ja Lord Est. Elokuussa Nokialla puolestaan tanssitaan Tapsan tahdeissa.

Pirkanmaan tapahtumat ovat muutakin kuin musiikkia. Taiteesta voi nauttia Mäntän taidekaupungin kuvataideviikoilla, jotka järjestetään alkuviikosta. Kuvataideviikot ovat Suomen suurin kesäinen nykytaiteen katselmus. Mäntän vierailulla kannattaa pistäytyä myös Serlachius-museoissa, jossa esillä on maailmanluokan taidetta ja vaihtuvia näyttelyitä. Tampere on tunnettu teatterikaupunki. Liput Pyynikin kesäteatteriin kannattaa varata ajoissa, sillä paikat täyttyvät nopeasti. Tänä vuonna Pyynikin kesäteatteri juhlistaa 100-vuotiasta Suomea esittämällä jo klassikoksi muodostuneen Niskavuoren emännän. Kesäteatteritarjonta ei rajoitu Tampereeseen. Ympäristökunnat tarjoavat kaikki ikimuistoisia teatterielämyksiä. Näistä vuosien varrella eniten kehuja on kerännyt Nokian Työväenteatteri, jonka ohjelmistossa on tulevana kesänä Kulkurin valssi. Kennonnokan katetussa ulkoilmateatterissa on aivan erityistä tunnelmaa, sillä näyttelijät hyödyntävät myös ympäristön luontoa esityksissään. Nokian kesäteatteri on siis ehdottomasti katsastamisen arvoinen.

Tapahtumia lapsille ja lapsenmielisille

Pirkanmaan tapahtumat viihdyttävät myös perheen pienimpiä. Särkänniemi on Tampereen kestosuosikki. Huvittelun lisäksi elämyspuistossa järjestetään erilaisia tapahtumia pitkin kesää. Koiramäen asukkaat viettävät jos jonkinlaisia juhlia, joihin lapsiperheet ovat tervetulleita mukaan. Koiramäki ja Mauri Kunnas -teemoilla lomareissua kannattaa jatkaa Komediateatterin Hui kauhistus! -näytelmän katsomossa. Koko perheen kummituskomediasta nauttivat lasten lisäksi myös vanhemmat. Tampereella lapsille ja nuorille järjestetään toukokuun lopussa myös omat festarit. Kulttuurifestari Spark järjestetään Monitoimitalo 13:ssa ja luvassa on lasten ja nuorten omia esityksiä ja erilaisia pelejä sekä työpajoja. Tämän vuoden Sparkin teemana on sähköinen maailma. Festarin tarkoitus on antaa lasten ja nuorten loistaa sekä tarjota heille mahdollisuus taiteen ja kulttuurin kohtaamiseen matalalla kynnyksellä.

Pirkanmaan tapahtumat eivät rajoitu Tampereeseen lasten ja nuortenkaan osalta. Kangasalan keskustassa Kangasala-talossa järjestetään pelitapahtuma L2P, eli Learn to Play. Tapahtuma on suunnattu pääosin lapsille ja nuorille. Tapahtuma on ikärajaton, päihteetön ja rento. Se keskittyy pääasiassa konsoli- ja figuuripelaamiseen. Viikonlopun aikana on mahdollista kokeilla pelaamista itse erilaisilla pelipisteillä ja tutustua muihin pelaajiin. Tapahtuman tarkoitus onkin paitsi antaa tietoa pelaamisesta, myös tutustuttaa pelaajat toisiinsa. Ohjelmassa on myös peliturnauksia ja leikkimielisiä kilpailuja. Jos Pirkanmaan tapahtumat kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti katsastaa myös Tampereen keskustan läheisyydessä sijaitsevan Tallipihan tapahtumatarjonta. Esimerkiksi 10. kesäkuuta Tallipihalla järjestetään lasten oma tori ja lelukirppis. Silloin lapset voivat itse tulla pitämään kirpputoripöytää ja myydä esimerkiksi leluja, kirjoja tai jotakin itse tekemäänsä. Tallipihan tapahtumissa on aina lisäksi hevosajelua ja poniratsastusta. Nämä löytyvät myös lelukirppikseltä. Myös juhannuksena kannattaa suunnata Tallipihalle, sillä luvassa on hevosajelun ja poniratsastuksen lisäksi myös musiikkia ja markkinatunnelmaa.

Tule pitämään hauskaa Pirkanmaalle

Pirkanmaan tapahtumat lupaavat tänäkin vuonna jokaiselle jotakin. Laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia takaavat sen, että Pirkanmaalle kannattaa tulla kauempaakin. Koska tapahtumia on paljon, jokaiseen ei valitettavasti ehdi osallistua. Kesälomailijan kannattaakin siis kartoittaa kiinnostavat tapahtumat jo etukäteen. Kiinnostavien tapahtumien osalta Tampereen lisäksi kannattaa katsastaa myös naapurikuntien tarjonta. Yhteydet Tampereelta muualle Pirkanmaalle ovat hyvät ja välimatkat lyhyitä. Pirkanmaan tapahtumat sopivat kaikille vauvasta vaariin. Monet tapahtumat onkin suunniteltu siten, että koko perhe pääsee niistä nauttimaan. Teatteriin, konserttiin tai vaikka markkinoille kannattaa lähteä rohkeasti lastenkin kanssa. Esimerkiksi Tallipihan juhannuksessa lapset viihtyvät hevosajelulla ja aikuiset nauttivat markkinatunnelmasta ja erilaisten myyntikojujen kiertämisestä. Parhaat muistot syntyvätkin usein juuri sellaisista tapahtumista, joista koko perhe pääsee nauttimaan yhdessä.