Tammerfest esiintyjät

Tammerfest esiintyjät

Tammerfest on Tampereella jo vuodesta 1995 alkaen järjestetty festivaali. Tammerfestin taustalla on Tammerfest Oy. Vuonna 1995 sitä alkoi järjestämään Tampereen kesäjuhlat ry. Festivaali sai innoituksensa Turun Down by the Laituri -tapahtumasta, jota oli järjestetty jo vuosikausia ennen kuin Tammerfest järjestettiin ensimmäisen kerran. Tammerfest Oy osti Tammerfestin vuonna 2006. Järjestäjän vaihtumisen myötä niin Tammerfest esiintyjät kuin festivaalin sijaintikin on muuttunut. Nykyisin Tammerfest esiintyjät pääsevät esiintymään Ratinanniemen festivaalipuistossa Koskipuiston sijaan. Koska nykyinen pitopaikka on pinta-alaltaan suurempi, on festivaali voinut kasvaa vuosi vuodelta. Tänä vuonna festivaali saa jälleen vieraakseen nimekkään joukon niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin artisteja ja yhtyeitä. Tammerfest pidetään heinäkuun kolmantena viikonloppuna.

Tammerfest esiintyjät vuonna 2017

Tammerfest esiintyjät vuodelle 2017 on nyt julkistettu. Tammerfest on tänä vuonna neljä päivää kestävä tapahtuma, joka alkaa jo keskiviikkona. Silloin lavalle astelee joukko suomalaisia superlahjakkuuksia, kuten Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Anna Puu ja Lauri Tähkä. Varsinainen festivaaliviikonloppu pyörähtää käyntiin kunnolla torstaina, jolloin paikalla on useampia suosittuja artisteja. Kauan odotettu Haloo Helsinki palaa jälleen festivaalilavoille, ja yksi kesän keikoista tapahtuu nimenomaan Tammerfestissä. Tammerfest on onnistunut nappaamaan toisenkin paluuta tekevän yhtyeen. Sehän on tietenkin 80-luvulla hurmiota kerännyt Dingo. Muita kotimaisia huippunimiä festivaaleilla edustavat esimerkiksi Jenni Vartiainen, Antti Tuisku, JVG ja Mikael Gabriel. Ulkomaista väriä edustaa brittiläinen poptähti Richard Ashcroft, joka on hyvin suosittu myös Suomessa.

Tammerfest esiintyjät vaihtelevat aina vuodesta riippuen, mutta pääpiirteissään festivaali on pyrkinyt saamaan monenlaista eri musiikkityyliä. Tämän vuoden kattauksesta voidaan sanoa sen verran, että varsinainen raskaampi musiikki on jäänyt vähäiseksi. Myöskään suomirockia esittäviä yhtyeitä ei juurikaan ole kattauksessa mukana kuin muutama. Vuoden 2017 Tammerfest on pääasiassa hip hopia, poppia ja tanssimusiikkia. Tammerfest ei kuitenkaan pyri olemaan pelkästään tanssittavaa musiikkia edustava festivaali, joten sen vuoksi artistikattaukseen otetaan aina myös joitakin erikoisuuksia. Tänä vuonna erikoisuuden voi sanoa olevan Dingo, joka tulee taatusti vetämään yleisöä. Monet odottavat jopa uutta Dingo-maniaa, jos vanhat Dingo-fanit lähtevät paikalle seuraamaan suosikkiyhtyeensä paluukeikkoja. Ei siis olisi mikään ihme, jos Dingosta tulisi yksi festivaalin suosituimmista yhtyeistä.

Turvallisuus on osa onnistunutta festivaalia

Jotta festivaali olisi mahdollisimman onnistunut niin kävijöille kuin järjestäjillekin, tulee festivaalin järjestämiseen panostaa kunnolla. Se vie aikaa, mutta on ehdottomasti sen arvoista. Turvallisuus on yksi niistä tekijöistä, joiden täytyy olla kunnossa. Tammerfestin aikaan turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota palkkaamalla tarvittava määrä järjestyksenvalvojia, ensiapuhenkilökuntaa ja muita festivaalijärjestäjiä. Turvallisuus pyritään varmistamaan heti pääportilla tehtävässä turvatarkastuksessa. Siinä järjestyksenvalvojat pitävät huolen siitä, ettei kukaan tuo alueelle kiellettyjä esineitä. Kiellettyjen esineiden listalla on muun muassa sateenvarjot, kaikki terävät esineet, lasipullot ja paksut ketjut sekä muut mahdollisena lyömäaseena käytettävät esineet. Kun turvajärjestelyt ovat kunnossa, pystyvät niin Tammerfest esiintyjät kuin yleisökin nauttimaan mahtavasta festivaalista ilman huolia tai riskejä.

Tammerfest esiintyjät haluavat tarjota parhaimman mahdollisen elämyksen katsojille. Sen vuoksi kaikkien muidenkin järjestelyiden tulee toimia mutkattomasti. Festivaalin järjestäminen on suuri urakka, jossa tarvitaan paljon työvoimaa ja työtunteja. Vapaaehtoiset työntekijät ovatkin elintärkeitä festivaaleille. He auttavat kaikilla mahdollisilla osa-alueilla, joita festivaalin järjestäminen pitää sisällään. Tärkeimpiä tehtäviä ovat infopisteen työt, takahuoneiden palveluiden pelaaminen sekä lipunmyynnissä toimiminen. Myös sosiaalista mediaa kannattaa päivittää pitkin festivaalia. Siellä voi tiedottaa mahdollisista muutoksista ja vaikkapa vielä myynnissä olevista lipuista. Sosiaalisen median hoitamiseen voi käyttää myös talkoolaisia tai siihen voi ottaa sosiaaliseen mediaan erikoistuneen henkilön.

Tammerfest on yksi Suomen suurimmista festivaaleista

Tammerfest on onnistunut kasvamaan yhdeksi Suomen suurimmista festivaaleista. Tähän vaikuttaa muun muassa se, että nykyisin Tammerfest pidetään Ratinanniemen festivaalipuistossa, joka sijaitsee aivan Ratinan stadionin vieressä. Paikka on huomattavan paljon suurempi aikaisempaan Koskipuiston sijaintiin nähden, joten se antoi festivaalille mahdollisuuden kasvattaa kävijämääriään. Myös Tammerfest esiintyjät ovat olleet poikkeuksellisen hyviä vuodesta toiseen. Vuonna 2017 Tammerfest esiintyjät tulevat esittämään niin tanssittavaa musikkia kuin vanhoja klassikoitakin. Tammerfest ei ole koskaan ollut perinteinen rockfestivaali, kuten suurin osa Suomen festivaaleista on. Sinne otetaankin mieluummin kotimaisia kevyen musiikin huippunimiä ja joitakin ulkomaisia tähtiä täydentämään tapahtumaa. Tänä vuonna perjantain päättää brittiläinen popmusiikin suuri suosikki Richard Ashcroft, jonka fanikanta Suomessakin on hyvin laaja. Tapahtuman lipunmyynti onkin käynnistynyt vauhdikkaasti suosittujen artistien vuoksi.